Richard Uffink , Docent vaardigheidsonderwijs , Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Categoriën:
Welk actie onderneem je wanneer ervaren ALS trainers in de ziekenhuis setting een verzoek kenbaar maken? Het verzoek: een training met als doel en resultaat een assessment/update van ALS trainersvaardigheden en skills. Dit alles ten behoeve van ervaren ALS instructeurs in de ziekenhuis setting.
 
Oké? Een uitdaging om deze training te vinden buiten de reguliere ERC/NRR ALS gecertificeerde opleidingsinstituten.
De beloning voor deze zoektocht werd gevonden bij MEDAC Life Support Trainingen, Arnhem.
 
Na overleg met MEDAC in de persoon van Matthieu Nas werd een in company training op maat aangeboden. De training  ‘train de trainer ALS’, een 2 daagse training, werd na afstemming met
MEDAC en de opdrachtgever ingekort van 2 dagen naar 1 dag.
 
Reden: eerder verworven competenties van de deelnemende ALS trainers. Perfect, dit ervaren we als ‘op maat en luisteren naar de klant’. Eerder verworven competenties en kennisniveau van de deelnemers werden vooraf aan de training getoetst door deelname aan de e-learning ALS en ABCDE methode. De e-learning is aangeboden via de MEDAC Academie met een licentieduur van 1 jaar.
 
Vereiste voor deelname aan de in company training: het voldoen aan de toetsing als onderdeel van de e-learning.

De mening van de opdrachtgever en deelnemende ALS instructeurs: zeer tevreden.
De door de opdrachtgever gewenste inhoud en eisen voor de in company training kwam volledig aan bod. Goed om als opdrachtgever terug te horen dat het verzoek voor assessment heeft geleid tot een beoordeling van de ALS trainers door MEDAC.
Resultaat: de ALS trainers voldoen aan de norm en zijn goed bezig
 
Richard Uffink , Docent vaardigheidsonderwijs
Slingeland Ziekenhuis,  Doetinchem