Blended Learning Newborn Life Support training

Omschrijving
Deze Medac training is bedoelt voor iedere zorgprofessional die beroepsmatig te maken heeft met de opvang van de pasgeborene binnen het ziekenhuis.
 
Opzet en leerdoel
Ter voorbereiding op deze training volgt u de E-learning module via de Medac Academie waarin u zelf de theorie en vaardigheden doorneemt en afrondt met een kennistoets. Daar na volgt een klassikale praktijktraining. In deze  praktijktraining is aandacht voor alle deelvaardigheden die u binnen deze opvang in de kliniek tegen kunt komen:
 
  • Diverse methodes om de luchtweg vrij te maken, met en zonder     hulpmiddelen.
  • Ballon/masker beademing, diverse systemen en het gebruik van zuurstof).
  • Beademing met de Neopuff.
  • Thoraxcompressie d.m.v. van de "Thaler” en de "2-vingermethode".
  • Inbrengen intraveneuze lijn/navelvenelijn.
In het scenariogedeelte draait iedere cursist een realistisch scenario op een professionele opvangtafel met gebruik van alle hulpmiddelen. Uiteraard is er hier veel aandacht voor de methodiek en het protocol maar ook voor samenwerking binnen het team.
 
Afronding en bijzonderheden
De Blended Learning  training “Newborn  Life Support” van Medac Life Support is gebaseerd op de richtlijn “Reanimatie en ondersteuning van de transitie van het kind bij de geboorte”  ERC/NRR 2015. Accreditatie bij diverse beroepsverengingen is toegekend (V en VN , NVK/NVOG/KNOV V en NVA.
 
Medac beschikt over een aantal zeer ervaren trainers op dit gebied. Medac verzorgt uiteraard  alle trainingsmaterialen en fantomen.
 

Voor wie
 

Kinderartsen, 2e lijns Verloskundigen
Gynaecologen,  Specialistisch verpleegkundigen , Anesthesiologen, 
Cursustijd 3 uur

Voorbereiding
 
E-learning  via Medac Academie

Prijs
 
Op aanvraag

Accreditatie
 
V en VN, NVK, KNOV, NVOG, NVA
Certificering U ontvangt een Medac certificaat

Data
 
Zie Agenda of in overleg